Červen 2024

Dobrý den,

za poslední měsíc se opět stalo několik důležitých věcí, o kterých bychom vás rádi informovali.

Volby statutárů ZO OSPLD BRNO – Dne 4.června 2024 se sešel Závodní výbor naší Základní organizace. Zúčastnili se ho zástupci ze všech dílenských výborů tedy i kolegové z regionů. Jediným bodem programu byla volba předsedy a místopředsedy ZO OSPLD BRNO.

Volbě předcházely nominace na uvedené funkce. Na předsedu byl nominován Libor Weinstein, na místopředsedu byli nominováni Petr Novotný a Jaromír Ticháček.

Libor Weinstein a Petr Novotný nominaci přijali, Jaromír Ticháček nominaci nepřijal a kandidovat na další období nebude.

Ve svých projevech nastínili L. Weinstein i P. Novotný své vize pro další práci, J. Ticháček vysvětlil své důvody a poděkoval za dosavadní spolupráci.

V provedené volbě byli zvoleni: na místo předsedy ZO OSPLD BRNO – Libor Weinstein a na místo 1. místopředsedy ZO OSPLD BRNO – P. Novotný. Oba zvolení kolegové poděkovali za důvěru a předseda vysvětlil předání funkcí 1. místopředsedy. Petr Novotný bude do 31.10.2024 jezdit na vozovně AD Slatina a nastoupí do kanceláře od 1.11.2024, Jaromír Ticháček bude k dispozici nejméně do poloviny roku 2025 jako tajemník.

Kontakt na nového místopředsedu Petra Novotného:

  • Telefon: 705 725 025, (prosíme pouze SMS, protože kolega pracuje zatím jako řidič autobusu).
  • Email: pnovotny@ospld-brno.cz

Spolupráce s firmou COLLEGAS: Rádi bychom Vás touto cestou informovali o možnosti využití bezplatné služby, kterou nabízíme našim členům a jejich rodinným příslušníkům. Spolupracujeme s renomovanou firmou COLLEGAS specializující se na přezkoumávání a revizi pojistných událostí. Tato firma má dlouholeté zkušenosti a vysokou úspěšnost v získávání vyšších pojistných plnění následkem úrazu, než jaké bývají běžně vypláceny pojišťovnami. Aktuálně již máme v organizaci pár členů kteří tuto službu využili a získali tak zajímavé finanční odškodnění.

Spolupráce s firmou ALLRISK: Firma ALLRISK nabízí našim členům produkt „Rodinný právník“. Limit pojistného plnění na pojistnou události je 500 000 Kč.

V ČR nabízí právní ochranu, spojenou s občanským životem v těchto oblastech:

  • spor o náhradu škody
  • spotřebitelské spory (reklamace)
  • spory ze smluv o úvěru
  • spory s dodavateli služeb
  • spory o dědictví
  • pracovně-právní spory
  • spory související se koupí domu nebo bytu
  • sousedské spory
  • nájemní spory
  • spory z pojištění
  • trestní řízení

V ČR i v zahraničí pak pomáhají řešit spory o náhradu škody a spory ve správní řízení, spory při dopravní nehodě, trestní řízení nebo správní řízení v souvislosti s provozem vozidla, nárok na náhradu škody, spory o opravu vozidla atd.     

Schůze z vedením DPMB: Dne 10.6. 2024 bude porada s vedením společnosti DPMB a prezentace nabídky „Dlouhodobý investiční produkt“. Ze strany naší odborové organizace zde určitě zazní také dotazy a připomínky k aktuální situaci:

  • poslech rádií
  • omezení na stěžovníku
  • motivační program pro řidiče

V měsíci červnu pak proběhnou následující porady na střediscích:

  • 18. června na středisku „Trolejbusy“
  • 21. června porada s dopravním ředitelem
  • 25.6. porada středisku „Tramvaje“. Termín na středisku „Autobusy“ bude ještě upřesněn.   

Čerpání dovolené v kanceláři ZO OSPLD BRNO: Z důvodu čerpání dovolené bude omezen provoz v měsících červenci a srpnu 2024. Prosíme všechny členy, aby si schůzky u nás v kanceláři sjednali telefonicky, jinak nemůžeme zaručit, že zde bude někdo přítomen.

Právní pomoc pro členy odborové organizace – O právní pomoc je možné žádat v případě pracovně-právních problémů a dopravních nehod ZDARMA a každý člen ZO OSPLD BRNO si může o takovou pomoc požádat. Důrazně upozorňujeme, že v kanceláři odborové organizace nemáme přístup do podnikové aplikace „DOPRAVA“ a jen velmi omezený přístup do INTRANETU. Musíme proto spoléhat na Vás, že se ozvete v případě problémů sami.

Každý člen má nárok na právní pomoc v případech: vážných dopravních nehod se zraněním nebo velkou hmotnou škodou, dopravních nehod s jasně neurčeným viníkem, s jasným úmyslem poškodit našeho řidiče MHD a snahou hodit nehodu na něho, v případech pracovně-právních problémů (pracovní smlouva, pracovní zařazení, odměňování, dovolená, denní a týdenní odpočinky, pracovní úrazy apod.) Samozřejmě jsou naši právníci k dispozici i ve všech ostatních problémech, stačí jen zavolat a informovat se.

Pojištění vozidel – Nabízíme velmi výhodné povinné ručení nebo havarijní pojištění pro osobní vozidla od ČPP se slevami od 40% do 55%. Více na čísle 734 866 135 nebo na emailu mbusek@ospld-brno.cz.

Prodej telefonů – Z důvodu dlouhodobé spolupráce s operátorem VODAFONE nabízíme výhodný prodej telefonů a jiné elektroniky pro vás nebo vaše rodinné příslušníky ze slevou 20%. Samozřejmostí je záruka na 2 roky. Více informací Vám podá hospodář Martin Bušek na čísle 734 866 135 na emailu mbusek@ospld-brno.cz.